Rabarberkoncentrat1 kg rabarber, skalad och nerskuren 1,5 l vatten 80 g citronsaft (kan variera beroende på rabarbersort men cirka) 450 g strösocker (450 g per liter vätska)
Underbara på buskarna där de ger mycket färg, fina att sätta in på bordet, fina att frysa in i iskuber och dekorera drinken med och goda att göra saft på
Vi får mycket rabarber från kolonilotten som vi odlar på tillsammans med Floras mor, och när man inte har mycket tid såhär innan semestern så är det bra att det går så himla snabbt att göra saft och kräm på rabarber
Nu när det är bärsäsong är det läge att safta och sylta. Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Overnight oats har jag provat och rårörda lingon var förra veckans gröttopping. Den här veckan är det krusbärssylt som toppar gröten, en lite lyxig frukostsylt som även funkar på frukostmackan, och naturligtvis till pannkakorna
Krusbärs- och rabarbersylt. På kolonilotten finns dock en gigantisk krusbärsbuske och även en hel del rabarber, därför passar detta recept på krusbär-rabarbersylt (eller kräm kan man också säga, det blir en ganska lös sylt) så bra
Ja, det går=) Vi åt lite middag å¨stan med syrran med familj och Åsa med familj, och gick sedan en tur på stan här i Örebro, köpte glass och kollade på några av OpenARTs verk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.