Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
, så kan du använda dem tillbådeoch. Med lite örtkrydda i smeten passar de till matigare, salta fyllningar, och med lite kokossocker i smeten passar de förträffligt till söta fyllningar
110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Köttet stekte jag sedan om alla sidor så att köttsaften stannar inne för att sedan ugnsbaka köttet illsammans med stora körsbärstomater, sparrislängder, squashtärningar, delade lökhalvor från knippe
Såsen åt vi tillsammans med stekt kycklingfilé, ugnrostad sötpotatis och stekt brysselkål. Häll på musten och låt koka ner lugnt och försiktigt tills ca
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.