Gelé på vinbär och krusbär
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg röda eller svarta vinbär (eller hälften av varje)
  • 1 citron
  • 6 dl vatten
  • 5 1/3 dl stevia strö eller strösocker per
  • 6 dl saft
  • 5 minuter Ta grytan från spisen och mosa sönder bären. Häll blandningen i en silduk upphängd över en silduks- ställning eller en skål (det funkar också rätt så bra att använda en kökshandduk och ett durkslag). Låt det självrinna ett par timmar eller tom över natten.
  • skål
  • 20 minuter Värm saften i en syltgryta på låg värme. Tillsätt sockret. Rör om, på svag värme, tills allt socker löst sig. Om sylten/gelén kokar upp innan sockret helt är upplöst kan den kristallisera under lagringen. Öka värmen och låt sylten koka livligt tills den når stelningspunkten. Skumma om det behövs. Häll gelén i steriliserade glasburkar och förslut dem.
  • 1 kg bär (500 g röda vinbär 500 g krusbär)
  • 4 dl dl vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.