Oljvoljekaka med citron ochapelsin. Om pappa hade bakat är jag säker på att han använt det gulgröna guldet även då, men nu är han inte av den kakälskande sorten och därför känner jag som god dotter ett ansvar att plocka upp stafettpinnen och föra familjearvet vidare in i sötebrödsvärlden
Kakan får en väldigt djup smak av apelsinoch är så saftig så. Apelsin-Mandelkaka. Orange-Almond Cake. Inte kanske det vanliga receptet på apelsinkaka, för här används hela apelsiner, med skal och allt
Sen att dem blir stora ochsaftiga är bara ett plus i kanten. Enkla chokladmuffins som man snabbt svänger ihop och som inte kräver mycket av ens tid är ett toppen alternativ att ha till hands ibland
Kycklingen blir verkligen saftigoch perfekt tillagad. TACK till alla som har offrat lite av sin tid och tyckt till för att hjälpa mig med den fråga jag har haft om bloggens namn - att byta eller inte
Låt svalna och smaka av - underbart gott. Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
(Då jag inte bakat detta bröd på ett tag, lät jag mig luras av kladdigheten och tillförde aningenen mer mjöl än jag brukar (ej angivet i måttangivelserna ovan) - det resulterade som väntat i ett lite torrare bröd än jag önskat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.