Korvstroganof 6 port. Wohoo. Vilken underbar mat, den har ni aldrig hört förr på den här bloggen va. ) Det här är en favorit som jag haft genom alla år men inte ätit på väldigt länge nu
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör
Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper
Idag har vi ätit en god och lite kryddigare korvstroganof här hemma till middag. Korvstroganof som man fick den i skolan tyckte jag inte var supergott utan snarare ganska smaklöst men i det här receptet är det vitlök, spiskummin, paprikapulver, oregano och sambal oelek i som ger det lite mer smak och sting
Då var det dags att använda lite surdeg igen. Denna gång hamnade den i dessa mjuka och goda limpor. Limporna har ingen framträdande syrlig smak utan är mer åt det sursöta hållet
Korvstroganof till 2 pers. Korvstroganof till 2 pers. 200 gr falukorv1 paket baccon (125 gr)1 liten gul lök1 tomat2 msk creme fraiche1 dl grädde2½ dl mellan mjölk2½ msk tomatpurésaltvitpeppartorkad persiljamaizenaredning
1. Skär äpplen tunt med mandolin. Strö över kanel. 2. Ugnstorka i 70 grader i cirka 5 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut ånga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.