En söt och smarrig naturligt glutenfri kolatårta som är enkel att baka men svår att få nog av. Kola, grädde och choklad är en farligt god kombination och på en mjukseg mandelbotten blir det oemotståndligt
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör
Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper
Ett av de bakverk jag bakade var min Chokladkolatårta på hasselnötsbottnen. Chokladkolatårta med hasselnötsbotten - ca 12 bitar. Chokladkolatårta med hasselnötsbotten - ca 12 bitar
Då var det dags att använda lite surdeg igen. Denna gång hamnade den i dessa mjuka och goda limpor. Limporna har ingen framträdande syrlig smak utan är mer åt det sursöta hållet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.