Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör
Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper
Då var det dags att använda lite surdeg igen. Denna gång hamnade den i dessa mjuka och goda limpor. Limporna har ingen framträdande syrlig smak utan är mer åt det sursöta hållet
Igårkväll var jag bjuden till Kristin på tjejmiddag. Det är verkligen riktigt trevligt att gå bort en vardgaskväll och förgylla kvällen med god mat, ett glas vin och en massa prat och skratt
Vaniljbotten. Låt alla ingredienser bli rumstempererade. Mät upp och sikta mjöl, bakpulver och salt. Kör smör, socker och vanilj med vinge i assistent (eller med elvisp) tills det är ljust och fluffigt
1. Skär äpplen tunt med mandolin. Strö över kanel. 2. Ugnstorka i 70 grader i cirka 5 timmar. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut ånga
Chokladtårta. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och sikta i de övriga ingredienserna
Krossa kexen fint. Smält matfettet och tillsätt det tillsammans med vaniljsockret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.