Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör
Falsk surdegslimpa. Brrr. vilket grått och kulet väder det blev helt plötsligt. Igår på eftermiddagen kurade vi upp oss i soffan och vi tände en brasa i braskaminen, lite mysigt faktiskt även om jag saknar sommarvärmen
Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på hel bovete. Det visade sig vara det absolut enklaste sättet att göra surdegsbröd som jag har provat
Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper
I dessa estniska surdegslimpor skulle det vara en och en halv matsked mald kummin, vilket jag tyckte lät alldeles på tok för mycket så jag hade bara i en matsked
Senaste nytt på surdegsfronten. Ett mycket, mycket saftigt och gott bröd, måste jag säga. Och som så ofta med surdegsbröd - ljuvligt att skära en skiva och äta precis som den är, i sin smakrika enkelthet
En riktigt mumsig och fiberrik standardlimpa. Smakrik och saftig. Detta kommer att bli en favorit. Ingredienserna är lätta att få tag på, tiden du behöver lägga ned är väl värt det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.