Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret och låt det svalna. Blanda päronspad, grädde och päronkonjak och rör ner i mjölblandningen tillsammans med smält smör
Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper
Lägg äppelchipsen på en bakpapperskläddplåt och grädda i ugnen i cirka 20 min, vända sedan på chipsen och grädda i ytterligare ca 10 min tills de blivit spröda och krispiga utan att de bränner sig
Det har inte blivit någon äpplepaj ännu, men väl flera satser av dessa tunna, knapriga, goda äppelchips som har en strykande åtgång hemma hos oss just nu
Då var det dags att använda lite surdeg igen. Denna gång hamnade den i dessa mjuka och goda limpor. Limporna har ingen framträdande syrlig smak utan är mer åt det sursöta hållet
Igårkväll var jag bjuden till Kristin på tjejmiddag. Det är verkligen riktigt trevligt att gå bort en vardgaskväll och förgylla kvällen med god mat, ett glas vin och en massa prat och skratt
Du kan dessutom variera konsistensen på dina äppelchips. Ni som följer mig här på Citroncest har nog förstått att jag har en förkärlek till att experimentera fram nyttiga(re) alternativ till frukost, lunch och middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.