Servera biffarna med de rostade potatisarna ochkålsalladen. Kålsallad. Dela potatisen i skivor och blanda dem med olivoljan och rosmarin, krydda med salt och peppar
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Stek i en stekpanna ingefära ochsalladslökoch servera medsalladen. Blanda ihop och koka upp dressingen i en kastrull, häll sedan på det stekta köttet och toppa med rostade sesamfrön
Lägg gurkan i en skål. Fräs hastigt, salladen ska vara ljummen men ändå krispig. Servera frasig torskrygg med fräst rosésallad, limemarinerad gurka, jasminris och sesamyoghurt
I vår sallad umgicks rucola med lövtunna skivor av rå polkabeta ochfänkål (mandolin, säger jag bara, it's the shit), rivna bitar av dill samt en tjock dressing med senap och balsamvinäger
Utöver jasminris och den krispigasalladen serverades det en racersnabb sås till laxen. Dubbelpaneringen gav laxen ett täcke som inte var krispigt, inte heller segt, utan snarare något mellanting mellan dessa båda konsistenser
Gör en blandsalladmed hyvlad fänkål, vitkål, endive, gurkaoch parmesan. Jag ugnsstekte bara med kryddor och smör och gjorde en enkel för-primörssallad till med kokt småpotatis, så vi kan ju låtsas att våren är här på riktigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.