Kreolska tigerräkor med fänkålssås
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 24 - 28 stora råa tigerräkor (700 - 800g)
  • Marinad
  • 2 msk citronsaft
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 - 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 - 1 1/2 tsk chilipulver
  • 4 msk olivolja
  • Fänkålssås
  • 130 g färsk fänkål (drygt 2 dl fint tärnad)
  • 1 dl torr vermouth (Noilly Prat)
  • 1 grönsaksbuljongtärning 1 dl vatten
  • 1 stor kruka färsk basilika eller 1 knippa bladpersilja
  • 150 g mjukt smör
  • 1/2 - 1 krm cayennepeppar
  • Tillbehör
  • 4 portioner kokt ris
  • 1 dl fint tärnad röd paprika
  • 2 dl riven ost (lika delar nyriven parmesan och emmentaler)
  • 24 - 28 stora råa tigerräkor (700 - 800g) Marinad 2 msk citronsaft 3 pressade vitlöksklyftor 1 - 1 1/2 tsk sambal oelek 1 - 1 1/2 tsk chilipulver 4 msk olivolja Fänkålssås 130 g färsk fänkål (drygt 2 dl fint tärnad) 1 dl torr vermouth (Noilly Prat) 1 grönsaksbuljongtärning 1 dl vatten 1 stor kruka färsk basilika eller 1 knippa bladpersilja 150 g mjukt smör 1/2 - 1 krm cayennepeppar Tillbehör 4 portioner kokt ris ca 1 dl fint tärnad röd paprika ca 2 dl riven ost (lika delar nyriven parmesan och emmentaler)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.