Kreolsk gryta med chorizo, Jenny Warséns recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 smör att steka i
  • 1 salt
  • 1 vitpeppar
  • 12 chorizokorvar
  • 11 gul lök
  • 11 röd paprika
  • 110 champinjoner
  • 12 dl crème fraiche
  • 12,5 dl vispgrädde
  • 11 dl vatten
  • 12 msk koncentrerad köttfond
  • 11 tsk kinesisk soja
  • 1 ev majsstärkelse
  • 10,5 tsk torkad oregano
  • 10,5 tsk torkad timjan
  • 11 dl svarta oliver
  • 11 dl syltlök
  • 1 färsk oregano att garnera med
  • 14 port kokt ris
  • 1600 g fläskfilé smör att steka i salt vitpeppar 2 chorizokorvar 1 gul lök 1 röd paprika 10 champinjoner 2 dl crème fraiche 2,5 dl vispgrädde 1 dl vatten 2 msk koncentrerad köttfond 1 tsk kinesisk soja ev majsstärkelse 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 dl svarta oliver 1 dl syltlök färsk oregano att garnera med
  • 1 Till servering4 port kokt risSkär fläskfilén i små bitar. Fräs bitarna i smör i en gryta tills de är genomstekta. Krydda köttet med salt och peppar och flytta över det till en tallrik. Skär korv, lök, paprika och champinjoner i mindre bitar. Börja med att fräsa löken i några minuter och tillsätt sedan resten av det skurna. Låt fräsa i ytterligare någon minut och tillsätt köttet. Rör ner crème fraiche, grädde, vatten, fond och soja. Koka upp och låt grytan sjuda i cirka 10 minuter under lock. Önskar du en tjockare konsistens på grytan kan du reda av den med någon tesked majsstärkelse i några matskedar vatten. Blanda ner oregano och timjan, och smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Rör ner oliver och syltlök och garnera eventuellt med färsk oregano. Servera tillsammans med kokt ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.