1600 g
fläskfilé smör att steka i salt vitpeppar 2 chorizokorvar 1 gul lök 1 röd paprika 10 champinjoner 2 dl crème fraiche 2,5 dl vispgrädde 1 dl vatten 2 msk koncentrerad köttfond 1 tsk kinesisk soja ev majsstärkelse 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 dl svarta oliver 1 dl syltlök färsk oregano att garnera med
1 Till
servering4 port kokt risSkär fläskfilén i små bitar. Fräs bitarna i smör i en gryta tills de är genomstekta. Krydda köttet med salt och peppar och flytta över det till en tallrik. Skär korv, lök, paprika och champinjoner i mindre bitar. Börja med att fräsa löken i några minuter och tillsätt sedan resten av det skurna. Låt fräsa i ytterligare någon minut och tillsätt köttet. Rör ner crème fraiche, grädde, vatten, fond och soja. Koka upp och låt grytan sjuda i cirka 10 minuter under lock. Önskar du en tjockare konsistens på grytan kan du reda av den med någon tesked majsstärkelse i några matskedar vatten. Blanda ner oregano och timjan, och smaka eventuellt av med lite salt och peppar. Rör ner oliver och syltlök och garnera eventuellt med färsk oregano. Servera tillsammans med kokt ris.
Ingredienser Portioner. 6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Ingredienser Portioner. 6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
1. Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. 2. Vispa samman de andra ingredienserna. 3. Häll vispet över kotletterna och grädda i ugn, 225 grader i ca 45 minuter
Smaka av med salt och peppar. Toppa sedan med röran och avsluta med att lägga över lite riven ost. Sätt ugnen på 200 grader Skär ner blomkålen i mindre bitar och koka de i lättsaltat vatten, koka i bara några minuter tills de börjar att mjukna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.