Risotton ska vara krämig och lite lös i konsistensen. Servera i djupa tallrikar eller skålar och toppa med resten av räkorna, rucolasallad och lite extra parmesanost
Servera med valfri pasta, jag föredrar tagliatelle. Skal från en citron. Finhacka ruccolan och tillsätt den i såsen, låt såsen puttra i ett par minuter medan pastan kokar klart
Smaka av med vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Späd med vatten till önskad konsistens. Servera med rucola samt pressad potatis, pasta eller ris
Ibland köper jag med mig en bit varmrökt lax hem från lokala fiskhandlaren. En enkel sås gjord på créme fraiche, en fiskbuljongtärning, citron och örter är allt som behövs förutom fisken
Blanda Philadelphiaost med mjölk, citronsaft i en kastrull. Det här är ett recept som ursprungligen kommer från Philadelphia, men jag har gjort några ändringar i själva tillvägagångssättet och därför skrivit receptet med mina egna ord
Typ mackor eller en skål med fil… Men jag behövde ju en matlåda till imorgon med så då fick det bli något enkelt, vilket resulterade i en pasta linguini med en ärtkräm med smak av citron och parmesan
500 g lax, fryst i portionsbitar 0,5 savoykål, strimlat 1 gul lök, skivad 50 g smör 400 g pasta penne 400 g färskost 5 dl grädde 1 kruka dill 1 citron, skal och saft salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.