Till ochmed dottern tyckte det var gott. I aftonbladets kvällsbilaga för några veckor sedan hittade jag det här lite annorlunda receptet på en stroganoff medlax i
Blanda samman med grädde, crème fraiche, senap och gräslök och häll över fisken. Detta är en lite lyxig och mycket god rätt som även är rätt lätt att göra
Lägg upp pastan i tallrikar, toppa medlax, brödsmulor, kapris och parmesanost. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, och låt ärterna koka med de sista minuterna
Blanda runt och smaka av med salt, peppar. Hetta upp en panna och fräs chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Klipp ut och lägg arken med folie bredvid varandra. Vik ihop foliekanterna längs med toppen. Fördela salt, peppar, pressad vitlök, chili, hackad persilja och hackad gräslök på torsken
Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner i den kokande buljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.