Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Lägg över i glasburk med lock eller servera direkt med vispad grädde, rostade kokosflingor och garnera med citronmeliss
Här fick några fläskkotletter, en öppnad påse haricot verts och lite mathavre gå sitt öde till mötes i den här – ja, låt oss kalla den för en wok, det blir lättast så – woken som jag smaksatte med massor, massor, massor av ingefära
br />Lägg ner päronhalvorna,täckmed folie,annars blir päronen bruna på ytan. br />koka upp lagen tillsammans med skivad ingefäraoch urskrapad vaniljstång,samt den tomma vanilstången
Strö på lingon, päronoch mandel. Smält smöret och låt det bubbla tills det börjar bli gyllene. Gräddningstiden kan variera på grund av formens storlek, vilken päronsort du valt och vilken ugn du använder
Servera medpäron skuret i tärningar. Blanda ihop grädden (vi använde två paket Alpro Airy & Creamy och ett paket Carlshamn Luftig Visp, och eftersom den från Carlshamn är väldigt fast så behövdes det röras runt lite) och blanda sedan i övriga ingredienser (smaka av medingefäran efter hand)
Låt chutneyn puttra tills päronoch lök blivit ordentligt mjuka och det mest av vätskan kokat bort. Smaka av och tillsätt eventuellt salt eller honung efter behag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.