Krämig laxpasta med räkor och dill
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g lax
  • 11 purjolök
  • 11 fänkålshuvud
  • 11 dl vitt vin
  • 13 dl vispgrädde
  • 11 dl crème fraiche
  • 11/2 dl hackad färsk dill
  • 11 färsk bladspenat
  • 1350 g pasta, till exempel tagliatelle
  • 1200 g skalade färska räkor
  • 11/2 dl hackad gräslök
  • 11 citron
  • 1 olivolja
  • 1 salt och nymald svartpepparSå här gör du Skär laxen i stora tärningar. Skölj och strimla purjolök och fänkål. Fräs i olja i en traktörpanna och tillsätt vinet. Låt koka in i lök och fänkål. Häll på grädde och crème fraiche. Lägg i laxbitar och dill. Låt småputtra under lock ca 5 minuter tills laxen är genomkokt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg spenaten ovanpå lax och grädde och låt koka med en minut. Häll av pastan och blanda med laxsåsen i pannan. Vänd in räkor och gräslök, smaka av med salt och peppar. Servera med en citronklyfta. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 208

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.