1 salt
och nymald svartpepparSå här gör du Skär laxen i stora tärningar. Skölj och strimla purjolök och fänkål. Fräs i olja i en traktörpanna och tillsätt vinet. Låt koka in i lök och fänkål. Häll på grädde och crème fraiche. Lägg i laxbitar och dill. Låt småputtra under lock ca 5 minuter tills laxen är genomkokt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg spenaten ovanpå lax och grädde och låt koka med en minut. Häll av pastan och blanda med laxsåsen i pannan. Vänd in räkor och gräslök, smaka av med salt och peppar. Servera med en citronklyfta. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 208
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Krämiglaxpasta. I går kväll åt vi pasta, en riktigt god pasta med kallrökt lax i krämig sås. Använd potatisskalare till parmesanosten och hyvla stora flagor, som därefter toppar pastan tillsammans med färsk dilloch nymalen svartpeppar
En riktigt krämigoch god räkpasta. Denna krämiga räkpastan är en favorit jag har. På bilden ser ni en enkel pasta medräkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Risotton ska vara krämigoch lite lös i konsistensen. Servera i djupa tallrikar eller skålar och toppa med resten av räkorna, rucolasallad och lite extra parmesanost
Glöm inte att matsortera skal från ingefära, lök och morot samt rester från koriander och lime för en mer hållbar matlagning, och njut av dina krämiga nudlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.