Gubbröra
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100-150 gram avrunnen ansjovisfilé, en burk
  • 14 hårdkokta ägg, hackade
  • 13 msk dill, finhackad.
  • 10,5 rödlök
  • 12 msk gräslök, finhackad (valfritt)
  • 12 msk kaviar (valfritt)
  • 12 råa äggulor (valfritt)
  • 11/2 dl creme fraiche (valfritt)
  • 12 msk majonnäs (valfritt)Koka äggen hårda ca 8 minuters koktid. Häll av ansjovis - spara gärna lite av spadet om du vill späda röra sedan. Hacka och tärna ansjovis, hacka dill och finhacka rödlök. Lägg i en bunke. Spara lite dill till garnering. Kyl och skala äggen. Hacka dem eller skär i små tärningar och tillsätt till bunken. Rör också ner äggulor (valfritt) och rör ihop. Blanda ner hackad gräslök, kaviar, creme fraiche och majonnäs om du vill ha det i. Späd ev. med lite av ansjovislagen om du vill ha gubbröran lösare samt mer salt och smakrik. Kan även smakas av med lite vitpeppar om man vill. Hit kan du förbereda röran och förvara i kylen. Garnera vid servering med mer finhackad dill och ev. mer gräslök samt rödlök om du vill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.