Påskmat

Påskmat

  • 153 Recept
Erik Lallerstedts skagenröra

Erik Lallerstedts skagenröra

50 g färska räkor, handskalade, grovt skurna 1 msk dill, grovskuren 1 msk hemgjord majonnäs 0,5 msk färsk pepparrot, finriven 0,5 msk crème fraîche 1 tsk citron, pressad salt
Räkcocktail och Porchetta på Påskaftonen!

Räkcocktail och Porchetta på Påskaftonen!

Vilken underbar Påskafton det har varit, sol och varmt. Har fixat lite i växthuset och tagit bort isolertältet till mina medelhavsväxter, nu räcker det med fiberväv när det blir lite frost
Krämig sushi med gravad lax på svenssonvis

Krämig sushi med gravad lax på svenssonvis

1 dl jasminris. 1 dl crème fraîche. 1/4 röd lök. 1 vitlöksklyfta. 200g gravad lax. salt, peppar, persilja1. Koka 1 dl ris enligt anvisningen på förpackningen
Klassisk gubbröra med ansjovis

Klassisk gubbröra med ansjovis

4 färskpotatisar 2 ägg 125 g Grebbestads ansjovis 0,5 rödlök 0,5 dl färsk dill, hackad 0,5 dl färsk gräslök, hackad 1 dl majonnäs 0,5 dl gräddfil salt
Gubbröra (Per Morbergs)

Gubbröra (Per Morbergs)

125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original). 14 st hårdkokta ägg. 11 st rödlök
Mingelsnittar till midsommarbordet

Mingelsnittar till midsommarbordet

Surdegskex med getostkräm och jordgubbar1 förp Göteborgs Utvalda Surdeg 150 g getost (utan kanter) 0,5 dl crème fraîche 100 g jordgubbar crema di balsamico
Pulled salomon / Dragen lax

Pulled salomon / Dragen lax

1. Skär snitt i laxen, fyll med riven ingefära, lime- & chiliskivor. 2. Innan man gräddar toppar man med teriyakisås och sesamfrön (om man vill)
Picklad fänkål

Picklad fänkål

300 fänkål, 1 styck. 10,75 dl ättika 12%. 11,5 dl socker. 12,25 dl vatten. 12 krm salt. 11 krm vitpepparKoka upp vatten, ättika och socker