Förrätter

Förrätter

Lyxig ost- och skinkpaj med örtsås

Lyxig ost- och skinkpaj med örtsås

Pajdeg2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 100 g smör 2 msk vatten, kallt. 1Fyllning1 purjolök 2 msk smör, att fräsa löken i 1 burk krossade tomater (à 400 g) 200 g rökt skinka 200 g lagrad ost, riven 3 ägg 3 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymalen cayennepeppar
Lyxig ost- och skinkpaj med örtsås

Lyxig ost- och skinkpaj med örtsås

Pajdeg2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 100 g smör 2 msk vatten, kallt. Fyllning1 purjolök 2 msk smör, att fräsa löken i 1 burk krossade tomater (à 400 g) 200 g rökt skinka 200 g lagrad ost, riven 3 ägg 3 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar, nymalen cayennepeppar
Treveckorssallad

Treveckorssallad

vitkål. 1morötter. 1purjolök eller en rödlök. 1röd paprika. 1grön paprika. 1vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger)
Grillad spetskålssallad

Grillad spetskålssallad

spetskålhuvud. 1citroner. 1olivolja. 1salt och pepparDela kålhuvudet på längden. Grilla med snittytan nedåt tills kålen är ordentligt sotad