Kräftsoppa. Näe, men då samlar ni kraft och lägger alla skal i dubbla fryspåsar och fryser in. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs kräftskal, grönsaker och kryddor
Själv är jag (om ni inte redan läst er till det) grymt nöjd med denna soppa, som dessutom tack vare den rostade blomkålen får en betydligt snyggare beigebrun färgån vanlig vit blomkålssoppa
Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa. Smörj in paprikorna i olja och grilla i ugnen på ca 175 grader
Lägg över i en liten kastrull och slå på grädde och fond. Bryn i olivolja i en stekpanna och baka av i ugnen på 150 grader till en kärntemperatur på 56 grader
Lustigt med taleggio som är så snäll i doften naturell, men när den blir varm så sprider sig en minst sagt speciell doft som man antingen uppskattar eller rynkar på näsan åt
@ellenhag på Twitter sa att blomkål var överskattat. I det här fallet så hade jag en dressing till men när jag bara vill äta den ”au naturel” så brukar jag ha lite mer olivolja på plåten, ca 3 msk. Sätt ugnen på 225°. Lägg på en djup ugnsplåt och rosta högt uppe i ugnen i 15-20 minuter
Sallad på havskräfta, rostad majs, avokado och bondbönorPortioner. Lägg ut alla ingredienser på tallrik, forma citroncrèmen till små ägg och placera på tallriken, avsluta med att plocka små dillkvistar och mangoldskott att dekorera med
När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu den senaste tiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.