Det ger en klar och fräsch kräftlag när de slutligen kokas färdiga i kräftlagen. Ta upp dem efter 1 minut med hålslev och lägg dem direkt i den kokande kräftlagen
Vi ska äta kräftor imorgon och har köpt hem ett gäng frysta kräftor/kräftstjärtar. Så dom har fått tina och så har jag kokat en ny lag som dom ska få ligga i tills imorgon
Koka upp vatten, salt, sockerbitar, öl och dillkronor och sjud i 5 minuter. Låt lagen kallna. Häll av lagen från de kokta kräftorna och häll på den nya lagen
Favorit i repris. Jag tycker att dessa räkor är godare än kräftor. Så är det bara. Självklart går lagen även att använda som ny lag till frysta kräftor också
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
1. Pressa ut vattnet från tofun genom att lägga en tygnd på den medan du gör lagen. 2. Koka upp vatten, salt, socker och öl med dill eller dillfrö och låt svalna
Fräs löken mjuk i oljan och tillsätt kräftlag och grädde. 400 gram torskfilé skäres i bitar1 burk kräftstjärtar i lake 360 g1 gul hackad lök1 msk olja1,5 dl lag från kräftorna2,5 dl mellangrädde1 msk maisena4 tomater i små tärningar2 msk hackad dill1 citronsalt och pepparHäll av kräftstjärtarna och spara lagen
Testade att göra räkor i kräftlag tidigare i somras när vi skulle hem till vänner på kräft/räkkalas. Måste skriva in det här receptet innan jag glömmer bort det själv, haha
Hela huset luktar kräftlag. Matsedel vecka 36. Godkväll allesammans. Sitter ni kanske hemma och myser med familj och vänner en lördagskväll som denna eller har ni kanske begett er ut i lördagsvimlet måntro
Mät upp ingredienser till kräftlagen - vatten, salt, socker (eller honung) och ca 8 dillkronor samt anis (eller hackad fänkål) och öl - i en stor kastrull med lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.