Blanda ner de smörstekta kantarellerna och ruccolan och bred ut smeten på degen. Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar
Dill- och citronyoghurt - Insjö. Receptpå olika tillbehörtillkräftorSaffransmajonnäs - Insjö. Tillsätt övriga ingredienser utom frukterna, tänk på att inte ta allt mjöl på en gång
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. matlagningsgrädde. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Påskäggtill barnen ska fyllas, mat ska inhandlas, tvättid ska passas, en runda i träningsrummet är önskvärd och så ska jag försöka hinna lägga ut receptetpå supergott fröknäckebröd med lakrits som jag bakade i gårkväll
Smula brödet och stek det i fettet från stekta bacon – eller i smör och några droppar liquid smoke. Rör ihop valnötsosten med creme fraiche och lite nymalen svartpeppar
Rör tills smeten tjocknar och blir grumligt vit. Om smeten stelnar och blir svår att jobba med kan man tillsätta lite vatten och värma över vattenbad för att få en rinnig smet igen
Vitello tonnato à la burk Den här klassiska italienska såsen ska egentligen serveras till kalvkött, men är god till mycket annat – framför allt när desperationen infinner sig
Det blev även ett besök på Mio där nya trädgårdsmöbler skulle hämtas. Se längre ner för recept. Efter att jag jobbat ett pass på banken i lördags körde jag hem till den alltmer rörelsehindrade lilla Mamman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.