När maken var och handlade mat senast köpte han ett gigantiskt vitkålshuvud. Du kan själv reglera hur stark du vill att soppan ska vara genom att tillsätta mer eller mindre mängd srirachasås (en het chilisås som brukar finnas bland asiatiska varor i matbutiken)
Oroa er inte dock, vi närmar oss jul och då kommer en hel del hälsosamt smått och gott, bakning och efterrätter komma, och jag har även idéer för matlagning
Duchessetoppar. Skala potatisen och koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och tillsätt smör, grädde, äggulor och salt samt peppar
8 200 g kalvfärs 400 g blandfärs 4 msk olivolja 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 1/2 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 4 burkar hela tomater (à ca 400 g) 1 färsk rosmarinkvist 5 lagerblad salt Till servering pasta (t ex rigatoni eller spaghetti) parmesanost olivolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Spara knopparna och mixa resten i en matberedare. Skala sparrisarna, skär dem i centimeterlånga bitar och låt dem småkoka i 5 dl grönsaksbuljong i 5 minuter
Låt renskaven tina om den är fryst. Stek renskaven på hög värme i smör så den får bra stekyta. Ta två trägafflar eller dylikt och dra isär i lagom stora bitar medan du steker
Tomatsås. När den börjar få färg slå i tomaterna, rödvinet, lagerblad och sockret. Det som kanske kan vara nytt för vissa är att man efter tomatsåsen lägger på osten så den får omfamna resten av toppingen och inte ligger som en hinna över allt…