Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag). 1. Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta
Blanda i vatten och det nya mjölet. Skaka försiktigt på burken morgon och kväll. Doften är (dock) inte enbart angenäm, och surdegen behöver fortsätta utvecklas för att den ska bli stark
Det finns många varianter på cookies och jag tänkte här dela med mig av et grundrecept. du kan också gärna tillsätta någon krydda eller fint malda polkagrisar för att få lite mer ”säsong” på cookien
Blanda ner den till en jämn smet för hand eller med elvisp på lägsta hastighet. Rör därefter ner den vispade grädden i smeten för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. Det var en nöjd och glad nybliven 1-åring som stupade i säng i kväll. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
För alla. Välj en av kryddkombinationerna, men testa gärna en ny nästa gång. Detta recept är gjort för 4 portioner. Tips på hur du kan förnya din ratatouille, 5 smarta rätter med ratatouille
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.