Särskilt på baguetten som blev saftig och lufrtig på samma gång – så jag bestämde mig för att inkludera det receptet i min e-bok Baka naturligt glutenfritt och lyckas
Dock börjar saknaden efter mina vasapojkar växa mer nu när våren kommer och får mig att tänka på förra våren och hur mycket studentpepp och fjärilar i magen det var då
e april (allting är väl genomtänkt, dagen efter skall jag dricka öl och käka råbiff). Har lagt mig efter att "Bolibompa" har tagit slut och sovit djupt (sömnproblem = borta)
Det gjorde vi faktiskt förra året till midsommar och det blev väldigt lyckat. Vill kan känna sig någorlunda lugn och cool med vädret som blir kan man alltid ta till ett säkert kort och tillaga dubbelmarinerad fläskfilé
Två lyckade maträtter i rad och jag börjar nästan tro på mig själv som matlagare. Jag hade först tänkt använda ett ganska komplicerat recept, innehållande bland annat torkade räkor, men ville inte utmana ödet alltför mycket, så jag letade rätt på ett annat
Smält smör i het panna och lägg i fisken med skinnsidan neråt, när man ser att den stekt nästan igenom vänder man och steker två minuter på andra sidan utan att flytta runt fisken i pannan
Grönsaker som börjar se lite tråkiga ut. Kanske en liten skvätt av nån god sås som smaksättare. Nu är mina flaskor D’Elidas helt slut vilket inte hör till vanligheten och jag har inte kommit ihåg att beställa hem fler i tid så jag använde sweet chilisås till detta recept
Dra ut degen till en kvadrat och vik ner de båda långsidorna och även kortsidorna mot mitten. Måste bara tipsa er om två stycken så himla lättbakade men ändå supergoda bröd
Ja efter denna veckan är det konstigt om jag inte drömmer om saffrans snart. Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Lycka till. Man behöver ju och kan knappast bli självförsörjande på allt, men redan om man är självförsörjande på något bidrar man till en bättre miljö
Häromdagenkom till och med lite snö, väldigt ovanligt här, har bara varit med om det en gång förut. Även WordPress har betett sig konstigt, så bloggandet har inte varit lika roligt som vanligt
Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter. Spirren, de unga makrillarna, som dyker upp i fiskdisken i början på sommaren, är en ren delikatess
M. i. n. y. a. f. v. o. r. t. g. e. j. ä. l. d. J. b. å. p. c. h. ,. k. m. s. u. R. E. C. P. T. 4. ö. F. 1. 2. O. é. S. &. G. Ö. K. L. V. 0. A. w. t M. d l
Men sålänge det är gott och roligt att baka så är jag nöjd, och förutom att jag gjorde misstaget att använda stavmixern som tackade för lång och trogen tjänst med att säga godnatt för evigt när det blev för tungt och kletigt med dadlarna så blev resultatet på dessa väldigt lyckat
Det är ju våffeldagen idag, som jag lärt mig hos Anna att det kommer från ”vårfrudagen” och hänger ihop med vårdagjämning och sommartid och ända sen förra veckan när jag läste att Towe gjort bananvåfflor, har jag varit sugen både på våfflor och att prova med banansmet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.