2-3 msk kakao. Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret/margarinet. Blanda allt torrt. Vispa äggen lätt (jag brukar vispa dem med en gaffel i en djuptallrik ca 1 min)
Tyvärr blev det inget podcast-inspelande, det får helt enkelt vänta lite. En utav mina skapelser, som jag dessutom blev fantatsiskt nöjd över, är denna mjukachokladkaka
Mjukchokladkaka med cream cheese-fyllning. saftigt krämig, lite åt cheese cake-hållet i konsistensen. En kaka som ser ut som en helt vanlig mjukchokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj och kondenserad mjölk
För-dela hälften av smeten i formen. Just nu borde man väl satsa på rabarber eller något annat säsongsbetonat, men jag blev så enormt sugen på mjukchokladkaka och testade den här då jag händelsevis hade lite mandelmassa hemma
Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och siktad kakao i en skål. Smält smöret och rör ner i de torra ingredienserna tillsammans med uppvispade ägg och hett vatten
Jag spenderade måndagen med att baka en riktig klassiker - en mjukchokladkaka. Min mjukachokladkaka måste jag säga blev väldigt lyckad med en enligt mig lagom sötma och med mycket chokladsmak
Här har jag gjort en mejerifri variant, som blev härligt mjuk och saftig i konsistensen. Jag använde en liten brödform (köpt på Spisa), men jag är övertygad om att det går bra att även använda en liten 12-cm springform
Nu var ju tanken att detta skulle bli en sån där vanliga chokladkaka som alla andra bakar - jag tog bara ut den ur ugnen aningens tidigare eftersom jag ville ha en riktigt saftig chokladkaka, en sån som inte alla andra bakar
Tillsätt i ägg- och sockerblandningen. Denna måndag var de min och svägerskan tur att baka och då blev jag inspirerad av Frostrosornas inlägg om mjukchokladkaka
En saftig mjukchokladkaka som smakar jättegott. "MjukChokladkaka". 1-Sätt ugnen på 175 grader. 2- Blanda ihop dom torra ingredienserna i en bunke. 3- Smält smöret och häll det i mjölblandningen tillsammans med äggen, vattnet och mjölken. 4-Häll mjölkblandningen i bunken med dom torra ingredienserna och blanda ihop till en smet. 5-Häll upp smeten i en smörd och bröad sockerkaksform. 6-Grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter. 1-Sätt ugnen på 175 grader. 2- Blanda ihop dom torra ingredienserna i en bunke
Jag hittade en bild på steg-för-steg på en brownie eller mjukchokladkaka eller vad man ska kalla den i micron och det var såklart engelska måttenheter så jag trixade lite och testade runt lite för att fixa ett svenskt recept på detta för de som har ett snabbt sötsug och behöver någonting SNABBT
-). Frågar jag mina barn vad de vill att jag bakar så är svaret givet "chokladsockerkaka. " Och det är alltså denna, som jag till deras stora förtjusning bakade igår förmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.