Denna chokladkaka har fyllig chokladsmak och är ganska saftig. Där heter den Farmors chokladkaka. Ibland längtar man efter smaker man minns från barndomen
Smörj och bröa en sockerkaksform. Smält smöret/margarinet. Blanda allt torrt. Vispa äggen lätt (jag brukar vispa dem med en gaffel i en djuptallrik ca 1 min)
En utav mina skapelser, som jag dessutom blev fantatsiskt nöjd över, är denna mjukachokladkaka. Jag har inte alls hunnit baka så mycket till bloggen som jag egentligen skulle ha velat under de senaste veckorna
En kaka som ser ut som en helt vanlig mjukchokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj och kondenserad mjölk
Just nu borde man väl satsa på rabarber eller något annat säsongsbetonat, men jag blev så enormt sugen på mjukchokladkaka och testade den här då jag händelsevis hade lite mandelmassa hemma
Blanda socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och siktad kakao i en skål. Smält smöret och rör ner i de torra ingredienserna tillsammans med uppvispade ägg och hett vatten
Jag hittade en bild på steg-för-steg på en brownie eller mjukchokladkaka eller vad man ska kalla den i micron och det var såklart engelska måttenheter så jag trixade lite och testade runt lite för att fixa ett svenskt recept på detta för de som har ett snabbt sötsug och behöver någonting SNABBT
Frågar jag mina barn vad de vill att jag bakar så är svaret givet "chokladsockerkaka. " Och det är alltså denna, som jag till deras stora förtjusning bakade igår förmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.