Chokladkaka2 apelsiner, zezten (ekologiska) 1 tsk strösocker 375 g mörk choklad 375 g normalsaltat smör 330 g ägg 300 g mixat råsocker 110 g enkornsmjöl
1 Mjuk
kola2 dl grädde 2 dl rörsocker 2 dl sirap 40 g smör 1,5 krm salt
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Här är en smarrig chokladkaka som passar lika bra att äta precis som den är eller att använda som tårtbotten
Mjuk chokladkakamed cream cheese-fyllning. En kaka som ser ut som en helt vanlig mjuk chokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj och kondenserad mjölk
Blanda mandelmassan med smör och likör till en smet. Just nu borde man väl satsa på rabarber eller något annat säsongsbetonat, men jag blev så enormt sugen på mjuk chokladkaka och testade den här då jag händelsevis hade lite mandelmassa hemma
Smält smöret och rör ner i de torra ingredienserna tillsammans med uppvispade ägg och hett vatten. Servera med hallon, physalis, vispad grädde och citronmeliss
Jag spenderade måndagen med att baka en riktig klassiker - en mjuk chokladkaka. Den serveras gärna med grädde eller dylikt (varför inte lyxa till det med en hälsosam glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.