Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Här är en smarrig chokladkaka som passar lika bra att äta precis som den är eller att använda som tårtbotten
Mjukchokladkakamed cream cheese-fyllning. En kaka som ser ut som en helt vanlig mjukchokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj och kondenserad mjölk
Blanda mandelmassan med smör och likör till en smet. Just nu borde man väl satsa på rabarber eller något annat säsongsbetonat, men jag blev så enormt sugen på mjukchokladkaka och testade den här då jag händelsevis hade lite mandelmassa hemma
Smält smöret och rör ner i de torra ingredienserna tillsammans med uppvispade ägg och hett vatten. Servera med hallon, physalis, vispad grädde och citronmeliss
Jag spenderade måndagen med att baka en riktig klassiker - en mjukchokladkaka. Den serveras gärna med grädde eller dylikt (varför inte lyxa till det med en hälsosam glass
Efter fem minuter tog jag bara ut den, satte den på köksbänken och gick iväg och donade med annat. Den var inte bara färdigbakt utan den var sådär lagom mjuk och saftig som jag tänkt mig att hela kakan skulle bli
Avnjut sedan med tillbehör som ex grädde eller glass eller som den är. Jag hittade en bild på steg-för-steg på en brownie eller mjukchokladkaka eller vad man ska kalla den i micron och det var såklart engelska måttenheter så jag trixade lite och testade runt lite för att fixa ett svenskt recept på detta för de som har ett snabbt sötsug och behöver någonting SNABBT
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.