de minut ungefär (har du hällt på rejält från början, hälften av smöret ungefär, kan du ösa blomkålenmed smörvätskan som samlas i långpannan ochintetillsätta nytt smör förrän precis på slutet)
Hacka örterna ochringla över tillsammansmed oljan. Dela fänkåleni klyftor och lägg i en ugnsform. Fänkålochblomkålfick vara huvudrollsinnehavareoch det blev riktigt gott
Placera allt i en ugnsform, blanda samman med olja, örter, pressad vitlök, salt och peppar. Denna blandning, medfänkål, passar till det mesta, men extra bra tillfiskochkyckling
Smörj en ugnsform generöst medolivolja. Jag tillagademin gratäng ganska långt ned iugnen, ochtillagningstiden beror så klart också på hur tjocka grönsaksskivorna är
IngredienserPortioner. 4 Ärtpotatismos 500 g mjöligpotatis (skalad) 300 g tinade gröna ärter 25 g smör 1 1/2 dl mjölk 2 msk fryst dill salt Smörstektkolja 1 paket tinadefinafiléer av kolja (à 400 g) salt 140 g bacon 20 g smör tillstekning av fisken 1/2 dl kaprisTillservering 3/4 dl finriven pepparrot Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken
Blanda ner smör och grädde samt salt med de pressade rotsakerna i en kastrull. När jag i efterhand forskat lite på den så står det att den lätt blirlite seg om man tillagar den för länge och att den med fördel kan friteras
Fördela ut rucola runt om, samt den picklade rödlöken och kantarellerna. Lägg blomkålen på en ugnsplåt på ett bakplåtspapper (så slipper du en massa disk)
Rätten kan till största delen ochmed fördel förberedas dagen innan. Den medelhavsinspirerade laxrätten är perfekt vidmiddagarmed många gäster, t ex till stundande studentfester
Rätten kan till största delen ochmed fördel förberedas dagen innan. Den medelhavsinspirerade laxrätten är perfekt vidmiddagarmed många gäster, t ex till stundande studentfester
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.