TweetE-postGillaGilla Laddar. Blanda yoghurt, mjölk/grädde ochlingonsyltmed det smälta smöret. Rör försiktigt ihop äggskummet, med den ljumma vätskan och de torra ingredienserna
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Idag har jag varit i Granbergsdals hytta och avnjutit kolbullarmed stekt fläsk ochlingon, samt – förstås – insupit den underbara atmosfären i denna Bergslagens pärla
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Klä en plåt med bakplåtspapper och bred röran. Under senaste Stockholmsbesöket blev vi bjudna ett riktigt gott knäckebröd och enligt bagaren var de även busenkla att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.