Kolagjordpåkokosolja och kokosgrädde. För den lakritskolangjorde verkligen succe här i bloggen. Den slog nästan den lakritskola med chokladöverdrag jag hade förra året på bloggen, om man nu kan slå den
Och nyttigare än kolagjordpå vanligt vitt socker och sirap. Jag gjorde kulprovet, alltså droppade lite av smeten mot slutet i kallt vatten och ser om kolan håller ihop
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Denna gång bjuder jag på en sallad gjordpå kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad
Häll i kokosmjölk, låt puttra och i med rikligt med muskot. 1 burk kokosmjölk. Häll på buljongen och låt koka i 15-20 minuter tills pumpan är mjuk. 1 burk kokosmjölk
"Det smakar som på restaurang" påpekade Mats när han åt gratängen första gången. Rör ihop bearnaisesåsen efter anvisningarna på förpackningen (jag använder en bråkdel av det fett som anges men det är ju en smaksak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.