Kokt torsk med äggsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bitar torskrygg
  • 125 g smör
  • 12-3 msk vetemjöl
  • 12,5 dl mjölk
  • 12,5 dl vispgrädde
  • 1 salt/vitpeppar
  • 15 st kokt ägg
  • 11 knippe kruspersiljaKoka upp en kastrull med vatten som du saltar lätt. Medan du väntar börjar du med såsen
  • 1 Äggsås
  • Smält smöret i en kastrull och ta kastrullen från värmen. Vispa ner mjölet lite i taget tills blandningen tjocknar. Tillsätt lite mjölk och vispa ut den i smörblandningen (kallas för roux) så den blir slät och ta sedan i resten av mjölken och vispgrädden och låt koka upp försiktigt på svag värme under omrörning. När såsen börjat puttra försiktigt behöver den sjuda minst 10 minuter för att mjölsmaken ska försvinna, rör om då och då. Smaka upp såsen med salt/vitpeppar. Tärna äggen fint och hacka persiljan och ta i såsen.
  • 1 När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda ca 5-6 minuter tills den är nästintill genomkokt, ca 45-48 grader. Ta upp fisken med hålslev och låt rinna av på papper.
  • 1 Servera torsken med såsen och kokt potatis eller potatispuré.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.