Kokt torsk med äggsås 1Kokt torsk5 dl fiskbuljong, utspädd 600 g torskfilé 0,5 tsk salt 2 msk persilja, hackad. Äggsås1 ägg 1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar www.koket.se
Krispig torsk i ugn 6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g] 1,5 tsk salt 0,5 tsk malen svartpeppar 0,5 msk citronskal, finrivet 1 msk citronsaft, färskpressad 1 dl olivolja 1 msk färsk dragon, hackad 1 dl persilja, hackad 4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg) 2 dl lagrad ost, riven (t ex västerbottensost) 300 g körsbärstomater (på kvist) www.koket.se
Panerad fisk med kall dillsås 4 torskfiléer (alt rödspätta) 1 ägg ca 0,75 dl vetemjöl ca 2 dl pankoströbröd 1 msk citronsaft 1 tsk örtsalt 1 tsk svartpeppar matolja, till stekning www.koket.se
Lax i ugn med spenat och citronsås Gör så här. Sätt ugnen på 200°. Fräs spenaten i smör- 4 bitar laxfilé à 125 g. 200 g bladspenat. 1½ msk Arla® Smör- www.arla.se
Kokt torsk med äggsås Ta upp fisken med hålslev och låt rinna av på papper. 1När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda ca 5-6 minuter tills den är nästintill genomkokt, ca 45-48 grader mittkok.expressen.se