Fisk

Fisk

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångkokt torsk med ägg- och forellromssås

Ångad torsk600 g torskrygg, skuren i 4 bitar 20 g smör salt. 1Ägg- och forellromssås4 ägg 80 g forellrom 25 g smör 2 msk vetemjöl 4 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 kruka dill salt
Ugnsbakad fisk med pesto

Ugnsbakad fisk med pesto

Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar. Fördela över fisken och lägg tomaterna runt om
Fisk i ugn

Fisk i ugn

1 tärning fiskbuljong. 2 bitar torskfilé typ ryggbitar portionsförpackade på 150 gram styck eller laxfilé eller 250-300 gram spättafilé
Krispig torsk i ugn

Krispig torsk i ugn

6 torskfiléer (tinade eller färska portionsbitar) [ca 750 g] 1,5 tsk salt 0,5 tsk malen svartpeppar 0,5 msk citronskal, finrivet 1 msk citronsaft, färskpressad 1 dl olivolja 1 msk färsk dragon, hackad 1 dl persilja, hackad 4 dl vitt bröd, finhackat (gärna surdeg) 2 dl lagrad ost, riven (t ex väster­bottensost) 300 g körsbärstomater (på kvist)
Lutfisk med vit sås

Lutfisk med vit sås

2 kg lutfisk. Vit sås. 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1 dl vispgrädde salt 1,5 krm vitpeppar 100 g smör
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

1Kokt torsk5 dl fiskbuljong, utspädd 600 g torskfilé 0,5 tsk salt 2 msk persilja, hackad. Äggsås1 ägg 1,5 msk vetemjöl 3 dl mjölk 2 krm salt 0,5 krm vitpeppar
Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

4 torskfiléer 1,5 fiskbuljongtärning 3 pepparkorn 1,5 l vatten citronsaft (några droppar). 4 torskfiléer 1,5 fiskbuljongtärning 3 pepparkorn 1,5 l vatten citronsaft (några droppar)
Julens godaste lutfisk

Julens godaste lutfisk

Börja med lutfisken. Skölj lutfisken under rinnande kallt vatten tills vattnet är helt klart. Låt sedan fisken ligga i vatten i kylskåpet över natten
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Ta upp fisken med hålslev och låt rinna av på papper. 1När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda ca 5-6 minuter tills den är nästintill genomkokt, ca 45-48 grader
Fisk i ugn

Fisk i ugn

Lägg över fisken i en smord ugnsfast form. 200°Dela fisken i bitar och krydda med salt och peppar. 300 g torskfilé
Strömmingslåda med skånsk senap

Strömmingslåda med skånsk senap

Tisdag och fiskdag. Tisdag och fiskdag. Idag får det bli strömming i en krämig senapslåda. 4 portioner. 600 g strömmingsfiléer