En variant linsgryta med basilika, curry och kokos och min lunchdejt gav den mycket godkänt. Det är en sån där löjligt enkelt rätt, fast så himla god, och som lätt skulle funka som en snabb fredagsmiddag för den som har lite tid och behöver något enkelt, men ändå vill ha något gott
Smakrikt och mustigt med hetta. Hacka zucchini, morötter, sötpotatis och paprika. Hacka lök, vitlök och chili och fräs utan att de få färg tillsammans med curryn
Under en av mina bloggrundor snubblade jag över ett spännande recept på en linsgryta, som det av en slump senare visade sig att ovan nämnda vän redan lagar då och då
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Förutom att äta riktigt varm mat älskar jag också att tillsätta massvis med värmande kryddor i soppor och grytor, som i den här fantastiskt enkla linsgrytan
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Tack kära dill för din förmåga att få all mat att kännas lite somrig, även om curryn och äpplet i den här linsgrytan skriker höst-höst-höst långa vägar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.