Strimla lite kål och stek den på hög värme tills den börjar ta färg och få en knaprig yta, strö över brunt farinsocker och häng av den från fett i en finmaskig nätsil
Stek roten så den får en hård yta i stekpanna med lite olja ochsmör till mjuk. Serveringstips. Lågtempererad vildsvinsentrecote med variation på persiljerot, lagerbladspicklad trattkantarell, semitorkade lingon ochrostade hasselnötter
Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Alla tidigare KockensTips. Rabarber- och jordgubbspaj med smak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen
Stek äpplen i smör. Eftersom vi är i samma veva som Mårten Gås firas så blir första tipsetfrån mig rosastekt gås med rödkål, brysselkål, äpplen och katrinplommon
Det är inte alla som har tillgång till ramslök så som vi har på Gotland men man kan ta och göra om denna till en örtmajonnäs, senapsmajonnäs, chilimajonnäs eller vad man nu kan komma på och har tillgång till
Jan Löövs tidigare tips. Soppa med kyckling, avokado, cheddar och friterad tortilla. Kycklingsoppa med tortilla, en utav de absolut bästa sopporna som finns i södra USA
Jan Löövs tidigare tips. Quinoa är ju superfröet från Sydmerika som har funnits i tusentals år. Det är helt fantastiskt vad man kan göra med det och den passar till frukost, lunch och middag
Avsluta med några droppar brynt smör. Putsa köttet fri från hinnor. Den var vacker och vemodig i år också och jag vill avsluta den med en carpaccio på ren med bland annat syltade kantareller och lingonchutney
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.