4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
4 900 g fast potatis Remoulad 1 förp pickles (à 390 g) 2 dl crème fraiche 1 tsk dijonsenap salt och peppar Fisk 600 g alaska pollock 2 msk smör eller margarin 150 g salladsärtor Lägg till i inköpslistan
Häll i grädde långsamt medan mixern går. Smaka av med salt och peppar. 500 g fisk, blandad (både vit och röd). 1eventuellt skirat smörMixa fisk och salt i mixer till en jämn smet. 1Stek i smör på medelhög värme, 3–4 minuter på vardera sida. Koka potatisen ”al dente” det vill säga med en liten kärna och slå bort vattnet, låt sedan ånga klart i cirka 5–7 minuter utan lock så att vattnet dunstar från potatisen. 1Blanda ut potatisen med gräddmjölken till önskad konsistens, vid behov öka mängden vätska. 1Servera med potatispuré, gröna ärter och eventuellt skirat smör
Panerad fiskmed kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Servera såsenkylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.