4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
späd ev med lite mer vätska. Stäng av plattan och rör ner hackad dill och kräftstjärtar. Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond
Krydda fiskenmed kryddor och salt. fisk i ugn. häll över fisken tillsammans med resten av grädden. Dela den halvtinade fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form
Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor. 800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar. 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor
Tonfiskgratäng. En god och nyttig gratäng som smakar jättegott med en god sallad till. Tillsätt avrunnen tonfisk, creme fraîche och grädde och låt koka upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.