11 krm
epiche riche, kryddblandning bestående av muskot, vitpeppar, kryddpeppar och nejlikor
1
vitpeppar
13-5 dl
vispgrädde
1 ströbröd
till panering
1 smör
till stekning
1800 g
skalad potatis av mjölig sort
13 msk
smör
11 1/2 dl
grädde
11 1/2 dl
mjölk
1 salt
och peppar
1 lätt
kokta gröna ärtor
1 eventuellt
skirat smörMixa fisk och salt i mixer till en jämn smet. Tillsätt äggulor, kryddor samt maisena och mixa lite till. Häll i grädde långsamt medan mixern går. Det är viktigt att hälla försiktigt så att smeten inte spricker.
1 Forma
till åtta lagom stora biffar. Panera i panko.
1 Potatispuré:
Koka potatisen ”al dente” det vill säga med en liten kärna och slå bort vattnet, låt sedan ånga klart i cirka 5–7 minuter utan lock så att vattnet dunstar från potatisen. Pressa potatisen i en press eller genom en sil, värm grädde, mjölk och smör.
1 Blanda
ut potatisen med gräddmjölken till önskad konsistens, vid behov öka mängden vätska. Smaka av med salt och peppar.
1 Servera
med potatispuré, gröna ärter och eventuellt skirat smör.
Vispa samman mjöl med grädde och vatten i en kastrull. Bottna ett smort eldfast fat med sparrisen. Tillsätt så mycket vatten att det precis täcker och lite salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.