Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarber ochjordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst. Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Resultatet blev riktigt bra, även om jag tror att det blir ännu knäckigare yta med vanligt mjöl. Vi blev bjudna på tidig påskmiddag hos svärföräldrarna och jag fick uppdraget att ta med en efterrätt
Servera med exempelvis vaniljvisp. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och strösocker. Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Tag av kastrullen från värmen och häll upp smeten i formarna. knäckformar. Koka upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull under omrörning
Hösten fullkomligen exploderar runt om oss och den är lite som ett vackert dukat bord med väl genomtänkta detaljer och tänk det är precis just det vi behöver denna kyliga och mörka årstid, så mysigt med en sprakande brasa, levande ljus och krypa upp i en bylsig fåtölj och bara njuta
Servera med vaniljvisp. Lägg bären i formen, pudra över potatismjöl och socker. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap, ta bort kastrullen från spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.