2 msk
smör1. Koka upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull under omrörning. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°. Rör då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter beroende på hur vid kastrullen är. Använd en digital kökstermometer eller gör kulprovet för att kontrollera om den är färdig. Blanda i smöret och ha i hackad mandel om så önskas.
12. Rada
upp knäckformarna. Tag av kastrullen från värmen och häll upp smeten i formarna. Låt svalna.
11. Koka
upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad vid kastrull under omrörning. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°. Rör då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter beroende på hur vid kastrullen är. Använd en digital kökstermometer eller gör kulprovet för att kontrollera om den är färdig. Blanda i smör och lakritssirap.
11. Koka
upp socker, grädde, sirap och kakao i en tjockbottnad vid kastrull under omrörning. Låt knäcksmeten småputtra tills temperaturen kommit upp i 125°. Rör då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter beroende på hur vid kastrullen är. Använd en digital kökstermometer eller gör kulprovet för att kontrollera om den är färdig. Blanda i smöret och ha i hackad mandel om så önskas.
Med smak av kardemumma och kanel samt lite sting. Jag testade att ugnsrosta nötterna med garam masala och det här är andra omgången under två veckor som jag har gjort en stor sats
Sportlov och jag har blivit förkyld. Jag blev bjuden på restaurang av mannen och även om jag älskar att laga mat är det ju bara såååå underbart skönt att få gå ut och välja god mat från en meny och sedan bara bli serverad
Hittade det här receptet i en gammal buffétidning från Ica och det lät ju supergott så det fick bli att bjuda på det till efterrätt igår då vi varit med Joels familj+respektive och ätit middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.