Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Äppelpajmedmarängtäcke. Först ut är den här underbara knäckigaäppelpajenmed hemkokt vaniljsås. Detta blir verkligen en härligt knäckig paj som smakar supergott
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjat tjockna. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.