Den får den där härliga knäckiga smaken. Det hör mera ihop med äppelpaj tycker jag. Resultatet ska bli lite knäckigt i kanterna och en mjuk kaka i övrigt
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj med knäckigt täcke. (Efter ett par dagar i kylen är pajen fortfarande lika god trots att det knäckiga täcket har mjuknat)
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Knäckigäppelpaj (en form). Här hemma är paj en favorit när det kommer till fika och i helgen provade jag ett alternativ till den klassiska smulpajen och nu blev det en knäckig variant
BRA, då kan ni göra en god knäckigäppelpaj att smarra på till eftermiddagskaffet. Skjuts in i ugnen i ca 30 minuter, pajen ska bli gyllenbrun och knäckig
KnäckigÄppelpaj, 8 portioner. Tiden här kan variera lite, men räkna med ungefär 30 minuter, man vill att pajen ska få ordentligt med färg för att bli knäckig, och äpplena ska bli mosiga, men den ska ju såklart inte bli bränd. KnäckigÄppelpaj, 8 portioner
Detta gör att smuldegen flyter ihop och blir ”knäckig” när den gräddas. Sätt ugnen på 200 grader, smörj formen Skala och skiva äpplen i ca 3 mm tjocka skivor och lägg ner dem i formen tillsammans med hackade valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.