Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. 😀 Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås 😀
11 dl havregryn. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Blanda vetemjöl, socker och havregryn i en bunke. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Blanda tärnat smör med socker, havregryn, vetemjöl och salt hastigt till en smulig deg. Skiva dem och lägg i en smord pajform (smörj med lite av smöret innan du gör smuldegen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.