Blanda med resten av ingredienserna. HavrecrumbleBlanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg
Blåbärskaka med kardemummasmul. Det har börjat ljusna så smått även om himlen är täckt med vitgrå tunga moln efter vad som ser ut att ha varit en regnig natt
Ingredienser, kaka 150 gram smör 3 ägg 3 dl socker 1,75 dl mjöl 0,75 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 stor nypa flingsalt Ingredienser, kokostäcke 200 gram kokos (1 påse) 60 gram smör 2 dl socker 1 dl mjölk 1 dl sirap (ljus) 1 nypa flingsalt Gör såhär. Tag ut kakan å låt svalna under tiden du gör kokostäcket 6. Blanda alla ingredienser till kokostäcket i en kastrull å låt puttra i ca 15 min (smeten är först rätt rinnig å kommer "sätta sig" efter en stund) 8
Blanda havregrynet och sirapen och strö det över pajen och toppa med kanel och socker. Det receptet är en favorit, men här kommer en lite enklare variant att göra i pajform med enklare pajdeg, och det blir väldigt gott och krämligt även detta
Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering. Ett tips är att lägga ingredienserna i en påse och sedan smula ihop den med händerna (så slipper du bli kladdig)
Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
11 dl havregryn. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Blanda vetemjöl, socker och havregryn i en bunke. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Servera med vaniljsås. Blanda skivade jordgubbar och rabarber med 2 msk potatismjöl, 1 dl socker och 1 dl kokos i en pajform. Bryn 80 gram smör så det blir gyllenbrunt och rör sedan ner 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 2-3 msk sirap, 1 dl socker, 1 msk mjölk och 1/2 tsk bakpulver. 1 dl kokos. 3 dl havregryn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.