Pastakokbok

Pastakokbok

Pasta med räksås

Pasta med räksås

4 port tagliatelle 500 g räkor med skal 3 dl vispgrädde 2 dl torrt vitt vin 1 gul lök 2 tsk tomatpuré 1 msk smör salt vitpeppar
Snabb lasagne med krispig kålsallad

Snabb lasagne med krispig kålsallad

400 g färska lasagneplattor 1 gul lök 1 stjälk stjälkselleri 1 morot 2 msk smör 500 g nötfärs 2 klyftor vitlök 0,5 kruka färsk basilika 2 burkar hela konserverade tomater (à 400 g) 2 tsk torkad oregano 1,5 msk kalvfond, eller (koncentrerad) 3 dl crème fraîche 3 krm muskot, riven 1,5 dl parmesanost, riven 200 g riven mozzarella salt svartpeppar, nymalen
Tareqs krämiga kycklingpasta

Tareqs krämiga kycklingpasta

100 g grönkål (eller svartkål) 100 g champinjoner 1 klyfta vitlök ca 400 g kycklingfilé, eller lårfilé (utan skinn) ca 1 msk smör flingsalt svartpeppar, nymalen 3 dl vispgrädde 0,5 citron, finrivet skal 2 tsk citronsaft, färskpressad
Catarina Königs pasta arrabiata

Catarina Königs pasta arrabiata

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Arrabiatasås 3,5 klyfta(or) vitlök(ar) 2 st gul lök(ar) , små 1 msk olivolja 800 gram körsbärstomater , konserverade 0,5 tärning(ar) grönsaksbuljong 0,5 kruka(or) basilika 0,5 krm chiliflakes 1 krm salt Pasta 400 gram spaghetti 1 tsk olivolja 1 msk salt 0,5 msk smör 1 krm svartpeppar Tillbehör 100 gram mozzarella 25 gram grana padano Köp receptet Näringsvärde Kcal
Mozzarella- och spenatlasagne

Mozzarella- och spenatlasagne

ca 400 g lasagneplattor 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2 röda paprikor smör, att steka i (eller olja) ca 500 g fryst bladspenat 500 g krossade tomater [500 g] 0,5 dl tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 1 dl vatten flingsalt svartpeppar, nymalen 1 msk torkad timjan (eller oregano) 2 mozzarellaostar (à 125 g) 1 dl soltorkade tomater i olja 1 dl parmesanost, finriven
Pasta alla norma

Pasta alla norma

400 g pasta (rigatoni eller mezze maniche) 2 aubergines 2 klyftor vitlök 2 burkar hela konserverade tomater (San Marzano) olivolja (extra virgin) salt svartpeppar 1 kruka basilika ricotta (salata, ersätt med fetaost om du inte hittar lagrad)