Kladdkakemuffins
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 12 ägg
  • 13 msk kakao
  • 13 dl strösocker
  • 11 msk chokladdryckspulver eller oboy
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 krm salt
  • 11½ dl vetemjöl
  • 112 bitar mintchoklad ca 100g
  • 1 kokosflingor
  • 150 g mintchoklad
  • 1 chokladsås
  • 1 vaniljglassar
  • 1 Receptet gäller för 12 st 100 g Arla® Svenskt Smör 2 ägg 3 msk kakao 3 dl strösocker 1 msk chokladdryckspulver eller oboy 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1½ dl vetemjöl 12 bitar mintchoklad ca 100g kokosflingor Till servering: 50 g mintchoklad chokladsås vaniljglassarGör så här Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt med 12 formar och ströa med kokosflingor. Smält smöret i en kastrull och blanda med övriga ingredienser utom mintchokladen. Rör om till en slät smet. Häll smeten i formarna. Tryck ner en chokladruta i varje form. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna. Riv chokladen. Ställ muffins på tallrikar och lägg en kula vaniljglass på varje. Ringla chokladsås över och toppa med riven choklad. Garnera ev med citronmeliss.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.