11 1 ask
noblesseSmält smöret i en kastrull. (Du kan även använda rumsvarmt smör om du vill.)
1 Blanda
alla torra ingredienser i en bunke. Häll sedan i smöret och blanda till en deg.
1 Låt
degen vila i kylen i 20-30 minuter.
1 Placera
ut 24 kakformar på en plåt. Ta fram degen och dela den i 24 små delar. Rulla varje del till en boll och lägg en boll i varje form. Tryck ner en dumlekola i varje boll. Du behöver inte trycka ner kolan helt och hållet. Det gör ingenting om kakan går sönder – den kommer gräddas ihop.
1 Grädda
kakorna på 200 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.
1 Ta
ut plåten och lägg en noblesse på varje kaka, så att den smälter.
1 Låt
kakorna svalna innan du äter dem. Ät och njut!
Receptinspo. Helg på intåg igen. Denna första vecka efter semestern har gått fort här hemma. Är du sugen på att baka några enkla men goda småkakor till helgfikat kan jag rekommendera dessa godingar med nougatfyllning
100 g smör. 1100 g vit choklad. 12 ägg. 12 dl socker. 12 tsk vaniljsocker. 12 1/2 dl vetemjöl. 1ev. skal från en limeBlanda ägg, vaniljsocker och socker
Här kommer mitt recept. 7 – 8 dl vetemjöl. Kanelbullar hör ju sommaren till men det kanske inte lockar lika mycket att ställa sig inne i värmen och baka så här kommer ett himla smidigt tips på kanelbullar i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.