Dumlekakor – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 13 dl vetemjöl
  • 11 dl strösocker
  • 11 tsk bakpulver
  • 124 dumlekolor
  • 11 1 ask noblesseSmält smöret i en kastrull. (Du kan även använda rumsvarmt smör om du vill.)
  • 1 Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll sedan i smöret och blanda till en deg.
  • 1 Låt degen vila i kylen i 20-30 minuter.
  • 1 Placera ut 24 kakformar på en plåt. Ta fram degen och dela den i 24 små delar. Rulla varje del till en boll och lägg en boll i varje form. Tryck ner en dumlekola i varje boll. Du behöver inte trycka ner kolan helt och hållet. Det gör ingenting om kakan går sönder – den kommer gräddas ihop.
  • 1 Grädda kakorna på 200 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  • 1 Ta ut plåten och lägg en noblesse på varje kaka, så att den smälter.
  • 1 Låt kakorna svalna innan du äter dem. Ät och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.