Kladdkaka med nutellamaräng
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1150 g mörk choklad
  • 12 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl kakao
  • 12 1/2 dl vetemjöl
  • 11 tsk salt
  • 14 äggvitor
  • 11 1/4 dl strösocker
  • 1100 g nutella
  • 1 färska bär
  • 1 lättvispad gräddeSätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  • 1 Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.
  • 1 Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.
  • 1 Häll i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.
  • 1 Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör nutellamarängen.
  • 1 Vispa äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit bland och styv.
  • 1 Smät nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett "swirl". Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.