1 lättvispad
gräddeSätt ugnen på 175 grader och smörj en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
1 Smält
smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge.
1 Rör
ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kakao, mjöl och salt.
1 Häll
i smörblandningen och rör ihop till en klumpfri smet.
1 Häll
smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut kakan och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör nutellamarängen.
1 Vispa
äggvitorna till en fast maräng i en hushållsassistent eller med elvisp i en bunke. Tillsätt sockret lite i taget och vispa på hög hastighet tills marängen blivit bland och styv.
1 Smät
nutellan i 20 sekunder i mikron och ringla sedan ner den i marängsmeten. Rör om slarvigt så att det bildas ett "swirl". Bred ut marängen på kladdkakan och grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.
Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Rulla valnötsstora bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Förra fredagen postade jag min marängsvisskladdkakamed jordgubbar & cocosprickar och jag tänkte att jag kör vidare på en ny fredagskladdis denna fredagen
Lägg på lite färska bär och servera med lättvispad grädde eller krämig vaniljglass. Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.